What is in a name? Hier had ook ‘janitor’ of ‘toiletmeneer’ kunnen staan, want Nedap heeft een klein dedicated team samengesteld, dat zich alleen bezig houdt met het opruimen van technical debt in een 25 jaar oude JEE applicatie. Iedereen vindt het opruimen van technical debt nodig, maar welke organisatie is ook daadwerkelijk bereid om het geld wat zo’n team kost vrij te maken? Dit zijn geen trajecten die in een paar weken klaar zijn.

Het is dus geen greenfielden, geen shiny new platform, maar in modder graven en frameworks upgraden, oude code opruimen en herstructureren, en zo stapje voor stapje proberen de ontwikkelaars blijer te maken. Dit moet je geen junior laten doen, hiervoor heb je ervaren mensen nodig, die enerzijds nog kennis hebben van obscure zaken als XDoclet, maar die het ook niet meer zo nodig hebben om bezig te zijn met the latest and greatest. Omdat ze de technologiecyclus al een paar keer meegemaakt hebben. Mensen die zich vast kunnen bijten in een probleem, het punt op de horizon zien, en al blij worden van groene test vinkjes.